Jordi Martí Pidelaserra*, membre actiu del grup de recerca CIES, va participar en el congrés de l’ACCID, Associació de Catalana de Comptabilitat i Direcció, en el marc de la sessió “els nous requeriments d’informació no financera i la seva elaboració”.

La sessió va tenir per tema central la nova llei publicada el passat 29 de desembre de 2018 relativa a la informació no financera que han de presentar les empreses acompanyant els estats comptables.

Jordi Martí va fer una intervenció explicant l’encaix d’aquesta nova llei el l’evolució del concepte de la RSC cap a un enfocament representat en un triangle, on situa en cada un dels tres vèrtexs l’impacte econòmic, el mediambiental i el social respectivament; per poder situar la noció de Valor Afegit com l’element substancial que aporten les empreses a la societat.

En aquest sentit la memòria de la informació no financera és una oportunitat per a les empreses per conèixer la qualitat del seu Valor Afegit i, com no donar-lo a conèixer a la societat, que és cada dia més crítica amb el comportament de les companyies.

Com a novetat va presentar l’ESG Rating, una eina que precisament qualifica el Valor Afegit de l’activitat de les empreses de forma objectiva i independent. A més, aquesta eina facilita l’elaboració de la memòria de l’Estat de la informació no financera. L’ESG Rating permet recollir la informació requerida per la llei de forma senzilla i operativa per facilitar la tasca als gestors financers i els administradors que han d’aprovar la memòria.

La sessió va estar presidia per Martí Garcia Pons, Gestor financer Llicenciat en Administració i Direcció d’Empreses i Dret, Professor associat de comptabilitat UB, i Conseller d’ACCID, coordinada per Ana García, presidenta de la Comissió d’Economia i Sostenibilitat del Col·legi d’Economistes de Catalunya. També va participar com a ponent M. Eugènia Bailach, economista i auditora de comptes.

*Jordi Martí Pidelaserra és Doctor en Ciències Econòmiques i Empresarials, Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials. Professor, i Titular del Departament d’Economia de l’Empresa i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona